Húsos táska
sponsored links
Maradék pörkölt, gondolom sokaknak ismerõs történet. Arra már kevés, vagy unalmas, hogy magában megegyük, a Hortobágyi palacsinta sem mindig nyerõ ötlet, hát legyen belõle táska, akár nem is fõ fogásnak, csak egy sós rágcsálnivalónak, vendégvárónak, elõételnek.
Húsos táska
Hozzávalók:
25 dkg liszt (CH 190,8g)
7 dkg vaj (CH 0,3g)
7 dkg zsír (CH 0,0g)
10 dkg tejföl (CH 3,8g)
5 dkg reszelt sajt (CH 0,8g)
1 kk sütõpor (CH 0,0g)
1 tojás (fele kenni - CH 0,6g)
só (CH 0,0g)
Töltelék:
2 kis adag maradék pörkölt (CH 6,8 g)
1 dkg keményítõ (CH 9,0g)
5 dkg tejföl (CH 1,9g)
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva hûtõben pihentetjük legalább egy órát. Közben a töltelékhez a kihûlt pörköltet késes robotgéppel összedolgozzuk a...