Húsos tortellini húslevesben - erdélyiesen
sponsored links
Még az õszön találtam egy német nyelvû tésztákról szóló recepteskönyvet az ócskán, abban láttam meg egy képen ezt a levest, amennyire a német tudásomból kitelt le is fordítottam, de azért utánanéztem az interneten is, és találtam is két leírást róla magyarul. Mivel ez egy hagyományos olasz leves, ha jól értettem, hát van a hozzávalók között is olyan, ami nálunk nem kapható, pl mortadella, ami egy jellegzetesen olasz felvágott.
De nagyon megtetszettek a képen a virág formájú tortellinik, így elhatároztam, hogy megfõzöm a levest, saját készítésû tortellinivel. Hát a tortellinik nem lettek pont olyanok mint a képen, mert nem volt olyan szép, kicsike virág kiszuróm, meg a tésztát sem sikerült olyan szép vékonyra kinyújtani, és egy kicsit ki is fõttek a levesben. De ennek ellenére nagyon finom volt. Remélem a következõt sikerül vékonyabbra kinyújtani.
Hozzávalók:
- 5 - 6 közepes sárgarépa
- 2 petrezselyem
- 1 hagyma
- 1 kisebb zeller(én most csak a zeller zöldjét tudtam beletenni) ...