Húsos tortellini Blogkostoló 17 re
sponsored links
Flóránál az Ízek és élmények blogban már nem elõször jártam a játék kapcsán. Fortuna most A tetovált lány keze által õt sorsolta ki nekem.
Hosszasan keresgéltem ismét mert annyi szuper jó dolog van, és én mindet meg akartam csinálni, de se idõ se energia se gyomor kapacitás nincs ennyi frankó dologra.Nem mondhatnám, hogy a dolog könnyebbik felét fogtam meg, mert valóban el kell bíbelõdni ezzel az étellel, nem az a rapid kaja az már szent. Férj amikor mondtam neki, h ezt csináltam meg kérdezte, hogy nem egyszerûbb ezt készen megvenni? De valóban sokkal sokkal egyszerûbb de így tudom, h a tésztában valóban benne van a 4 tojás és a töltelék valóban pipicici. Nem utolsó sorban pedig fehér tönköly lisztbõl gyúrtam a tésztáját.
Na szóval akkor elõször is 250 dkg csirkemellet késes aprítóval bezúztam... egy kisebb fej hagymát megpucoltam, felkockáztam apróra és kevés olajon megdinszteltem.Ezután jött rá a húsi, majd 3 gerezd zúzott fokhagyma és petrezselyem zöldje jó két evõkanálnyi, frissen õrölt borssal is megkínáltam 8 tekerésnyit fogadott el.
Pár perc alatt rásütöttem a húsira. Félretettem hûlni...
Eztán elkészítettem a szószt. Van egy már bevált paradicsomos szószom amit a bolognaihoz szoktam használni azt készítettem. ITT megtalálod ;)
Aztán...40 dkg lisztbõl 4 tojásból és annyi vízbõl, hogy egy rugalmas állagú tésztát kapjunk begyúrtam.
Nyújtófával amilyen vékonyra tudtam elnyújtottam, az alját bõven liszteztem...
Majd (recept szerint 3x3 cm es kockákra kell vágni) én találomra felvagdostam.
A kockák közepébe tettem egy adag húsit majd sarkokat behajtottam jól lenyomkodtam.
Eztán a háromszög két sarkát fogtam össze. Ha nem tapad, egy pici vízzel ragaszd össze.
Már csak az volt hátra, hogy vizet forraljak. Ez megtörtént a tasakocskákat 10 perc alatt kifõztem.
Nyakon öntöttem a szósszal, kis sajtot reszeltem rá és...
Hmmm... ;)
Köszönöm Flóra a receptet, már agyalok rajta mivel töltöm legközelebb, és az édes változattal is kekeckedek ;)