Húsos somos, vadsnidlinges babsaláta bodzavirágos balzsamecettel
sponsored links
A savanyított húsos somot tavaly nyáron készítettem, abból került ebbe a lila hagymás, vadsnidlinges babsalátába
A szárazbabot elõzõ nap beáztattam, majd az áztatólevet leöntve (kuktában) babérleveles, sós vízben puhára fõztem. A fõtt bab levét leszûrtem. A babot szeletelt lila hagymával, apróra vágott vadsnidlinggel és savanyúságként eltett húsos sommal kevertem össze. A húsos som savanyú levébõl és bodzavirágos balzsamecetbõl -ami édesítettet is kicsit - kevertem rá kis öntetet. Más a babot kivéve a saláta minden alkotórésze fûszerez is. A húsos som magos, így a magokat köpködni kell, de sebaj, így is finom. Köretként vagy magában is finom és tetszetõsen színes saláta.
Ui: még tavasszal készült
további húsos somosok az Erdõkóstoló blogon
Erdõkóstoló a Facebook-on még több tartalommal