Húsos somos, vadsnidlinges babsaláta bodzavirágos balzsamecettel

2017-07-23

sponsored links

A savanyított húsos somot tavaly nyáron készítettem, abból került ebbe a lila hagymás, vadsnidlinges babsalátába


A szárazbabot elõzõ nap beáztattam, majd az áztatólevet leöntve (kuktában) babérleveles, sós vízben puhára fõztem. A fõtt bab levét leszûrtem. A babot szeletelt lila hagymával, apróra vágott vadsnidlinggel és savanyúságként eltett húsos sommal kevertem össze. A húsos som savanyú levébõl és bodzavirágos balzsamecetbõl  -ami édesítettet is kicsit - kevertem rá kis öntetet. Más a babot kivéve a saláta minden alkotórésze fûszerez is. A húsos som magos, így a magokat köpködni kell, de sebaj, így is finom. Köretként vagy magában is finom és tetszetõsen színes saláta.

Ui: még tavasszal készült

további húsos somosok az Erdõkóstoló blogon


Erdõkóstoló a Facebook-on még több tartalommal

Folytats a blogon ... erdokostolo.blogspot.com/2017/07/huso...

sponsored links

Keres?s