Húsos rétesek kétféle ízben
sponsored links
Van, hogy meglátok vásárlás közben valamit, amitõl hirtelen szikra gyúl a fejemben. Így voltam az akciós réteslappal, amit szinte fillérekért vettem és nem azért, mert közel volt a lejárata. Rögtön tudtam, mit fogok csinálni vele. Tegnap volt az a nap, hogy elkészítettem a húsos-zöldséges réteseket.
Húsos rétesek kétféle ízben - U1
Ez kell hozzá, 4 réteshez méretezve: 2 cs. 8 lapos rétestészta, 1000 g darált hús (most fele-fele pulyka és sertés, hogy ne legyen túl száraz), 250 g füstölt-fõtt tarja, 400 g ceruzabab, 200 g krémfehér vagy feta sajt, 150 g olvadós sajt, (pl. trappista) 1 kis paradicsompüré konzerv, 8 szál újhagyma, 1 lilahagyma, só, bors, fokhagyma, oregáno és bazsalikom, 1-2 ek. kacsazsír vagy libazsír, esetleg olaj a réteslapok csepegtetéséhez.
Így készül: A töltelékkel kezdtem. Megpucoltam a lilahagymát, pici kacsazsíron megpároltam, hozzáadtam a darált húsokat és igyekeztem morzsásra párolni-sütni. Az újhagymát ...