Húsos lepények

2012-02-01

sponsored links


Tyúkhúslevest fõztem és szokás szerint megmaradt szinte az össze fõtt hús. Mivel a gyermekeim napok óta melegszendvicset gyártanak maguknak, arra gondoltam, hogy csinálok egy besamel alapú sajtmártást, amibe belekeverem a ledarált fõtt húst, milyen remek lesz. De a kenyér is elfogyott, kellett alá egy tészta is. Így megszületett ezeknek a kis péksüteményeknek az ötlete.
Elõször a krémet készítettem el. Felhasználtam minden maradékot, amit  a hûtõben találtam. Fõtt húst, darab sajtot, pár szelet maradék bacont...
Egy kisebb fej hagymát finomra vágtam és kb. 2 dkg vajon puhára pároltam. Meghintettem 2 csapott ek. liszttel, majd felengedtem kb. 3 dl tejjel. Besûrítettem. Kevertem hozzá egy doboz natúr krémsajtot, kevés reszelt füstölt sajtot. A ledarált fõtt húst és némi ledarált bacont is hozzákevertem. Sóztam, borsoztam, adtam hozzá mustárt és kevés piros aranyat. Félretettem hûlni.
Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 2 ek. búzakorpa
  • 2 tk. só
  • 3 ek. olaj ...

Folytats a blogon ... limarapeksege.blogspot.com/2012/02/hu...

sponsored links

Keres?s