Húsos káposzta Zepter módszerrel
sponsored links
Ma nem csináltam nagy ügyet a fõzésbõl egy fazék húsos káposzta készült ebédre, meg 4 csirkemell csontjából leves. A levest gyorsfõzõ fedõvel fõztem szokásos módon.
A káposztát viszont még soha nem fõztem így. A egy darab sertés lapockát (kb. 2,7 kg volt) megtisztítottam minden zsiradéktól és hártyától, majd azonos nagyságú darabokra vágtam (kb. 2,3 kg maradt). A Zepter ovális fazekat vízpróbáig melegítettem, amikor a víz szétfutott benne mint a higany, beleraktam a húst és addig pirítottam nagy lángon, míg minden hús kifehéredett. Ekkor fûszereztem 1 teáskanálnyi õrölt köménnyel, 2 teáskanálnyi fokhagyma granulátummal, tovább pirítottam, majd ráraktam 2 nagy fej apróra vagdalt vöröshagymát. Ezzel is hagytam párolódni pár percig, aztán megszórtam 4-5 fehér kanál ...