Húsos káposzta
sponsored links
Mai ebédünket, a húsos káposztát már tegnap megfõztem, ahogy ezt az elõzõ bejegyzésemben már megírtam. Levest sem kellett fõznöm, mert az is maradt tegnapról, úgyhogy a mai délelõttöm nagyon light-os volt. Tévéztem, olvasgattam, Skype-oltam Középsõmmel, aztán ebédidõhöz közeledve csak föl kellett forralni az ételt és már ehettünk is. A tegnap megfõzött káposztához az alábbi alapanyagokat használtam föl: 2 kg savanyú káposzta (Tóth féle), 2 kicsontozott, zsíros részektõl megtisztított elsõ csülök ugyancsak lezsírozott bõrével együtt, majdnem 1 kg sertéslapocka, amirõl ugyancsak eltávolítottam minden zsiradékot, kevés olaj, 2 fej vöröshagyma apróra vágva, 4 evõkanál rétes liszt, 5-6 fehér kanál csípõs fûszerpaprika, 1-1,3 liter forró ...