Húsos káposzta
sponsored links
Tegnap nagyon éhesen mentem a henteshez, be is indult a fantáziám a különbözõ húsok láttán. Már elképzeltem a tarjából sült pecsenyét, a csontjából fõtt gõzölgõ orjalevest, a lapockával fõtt húsos káposztát, az abált szalonnát, és szívem szerint velõt is vettem volna, de annyira azért mégsem akartam elvetni a sulykot, így az utóbbit mégsem vettem, pedig nagyon szép friss volt. Ma az abált szalonna mellet, vacsorára megfõztem egy isteni finom húsos káposztát is.
Hozzávalók: 2 kg savanyú káposzta (apró káposzta), 1 kg sertéslapocka, kb. 60 dkg tarja sovány része, kevés olaj, 2 fej hagyma, 2 evõkanál finom liszt, 2-2 evõkanál csemege és csípõs fûszerpaprika, 1 fõzõtasak paraboiled rizs (12,5 dkg) 1,8 liter forró víz. Nem tévedés, sót nem raktam bele, tapasztalatom szerint a káposztában lévõ só eléggé megízesíti az ételt.
Nagy fazékba kevés olajat öntöttem, ráraktam egy felaprózott fej hagymát. A hagymára a káposzta 1/3-át. A lisztet, paprikákat ...