Húsos krumplifészek
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg krumpli, 8 dkg vaj, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors;
A töltelékhez: 50 dkg darált hús, 2 hagyma, só, olaj, bors, majoránna, fûszerpaprika, tejföl.
Elkészítése: A krumplit megmossuk, sós vízben héjában megfõzzük. Ha megfõtt leszûrjük, melegen meghámozzuk és krumplitörõvel enyhén darabosra törjük. Hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, sózzuk, borsózzuk és összekavarjuk. Tojásnyi gombócokat formázunk, majd egyenként a tenyerünkben tartva, egy kis pálinkáspohárral egy-egy ?fészket? nyomunk mindegyikbe. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük kevés zsiradékon, felét kivesszük, megszórjuk fûszerpaprikával és félretesszük. Az edényben maradt hagymához hozzáadjuk a darált húst, állandó keveréssel fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsózzuk, megszórjuk majoránnával és kevés fûszerpaprikával, rátöltünk 2 dl vizet és fedõ alatt addig fõzzük, míg zsírjára nem sül. Mindegyik ?fészekbe? egy-egy evõkanál húsos masszát teszünk, majd a tetejére egy-egy teáskanál tejfölt és egy kevés paprikás hagymát. Petrezselyemzölddel díszítjük.
Megjegyzés: Készítés után azonnal tálaljuk, ha esetleg közben kihûltek, sütõben felmelegítjük.