Húsos cukkinikarikák rántva
sponsored links
Minden szezonban sok cukkinit fogyasztunk, hisz a kert bõségesen ellát bennünket ezzel a finom zöldséggel. Általában rántott formában készül az elsõ adag. Most gondoltam egyet, és egy kevés húst is töltöttem bele, mégpedig csirkét, ami a legjobban kedvelt nálunk. Persze ez helyettesíthetõ pulykával, vagy akár sertéssel is. Fokhagymás mártogatós készült hozzá, de akár hagyományos körettel, krumplipürével vagy sült krumplival is kínálhatjuk.
Hozzávalók 4 fõre:
*2 közepes cukkini
*1 kk só
Töltelékhez:
*25 dkg darált csirkemellfilé
*1 csapott kk só
*2 nagy csipet õrölt bors
*2 nagy gerezd fokhagyma
Panírozáshoz:
*10 dkg liszt
*3 kisebb tojás
*15 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
*2-3 dl olaj
A meghámozott cukkinikat kb. 1,5 cm vékony karikára vágjuk, és egy kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk a közepüket. Meghintjük sóval és félretesszük.
A töltelékhez a darált húst ízesítjük a sóval, borssal, zúzott fokhagymával és jól összedolgozzuk.
A cukkiniról leöntjük a keletkezett levet, majd minden karika közepébe nyomkodunk egy kis tölteléket.
Majd óvatosan megforgatjuk lisztben, majd a kissé felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában. Serpenyõben felforrósított olajban, közepesnél mérsékeltebb lángon mindkét oldalukat pirosra sütjük. Konyhai papírtörlõn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Melegen és hidegen is finom fogás.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.