Húsos csiga

2011-11-15

sponsored links


Tegnap nem kellett fõznöm, mert a hét végérõl maradt annyi étel ami elég volt. Ma rengeteg dolgom volt egész nap, valamit mégis készíteni akartam vacsira. Adott volt 1 kg darált hús, és egy jó adag krumplipüré a vasárnapi ebédbõl, ami tegnap sem fogyott el. Megint kelt tésztában gondolkodtam, mert szerintem az a maradék krumplipüré eltüntetésének legjobb módja. Valamilyen húsos tésztában... Aztán ahogy megkelt a tészta, és langyosra hûlt a pirított darált hús, egy új csiga lehetõsége kezdett bennem körvonalazódni. Az elképzelést gyorsan tettek követték, és össze is állt az új, húsos csiga. 
A tészta hozzávalói: 90 dkg maradék krumplipüré (margarinnal és tejjel kikavart), 2,5 dl forró víz, 1 kg finom liszt, 2 cs. instant élesztõ, 1 egész tojás, 1,5 fehér kanál só, 1 teáskanál cukor, kb. 0,5 dl tej, néhány löttyintésnyi olaj.
A krumplipürét a forró vízzel összeturmixoltam. A lisztet felmelegítettem, tálba raktam, hozzáadtam a krumplipürét, tojást, sót, cukrot, élesztõt, és elkezdtem összedolgozni. Kb. fél deci tej és néhány löttyintésnyi olaj kellett hozzá, hogy olyan tésztává álljon össze, ami sem a tálhoz, sem a kezemhez nem ragadt. Jól megdagasztottam, aztán visszaraktam a tálba, folpackkal lefóliáztam, és ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2011/11/husos-csi...

sponsored links

Keres?s