Húsos calzone
sponsored links
Ennek a hússal töltött kenyértésztának annyi a sztorija, hogy maradt egy jó adag sült hús a hûtõben, és szerettem volna egy kicsit fantáziadúsabban felhasználni.Annyi maradt, hogy az elkészített töltelék egyik felét leveles tésztába töltve húsos tekercsnek sütöttem meg,azt kedves párom el is vitte a munkahelyére kajcsinak, a másik fele a husinak pedig ebben a calzoneban végezte.Frissen kisülve ropogós kenyérkét falatozhatunk benne a fûszerekkel, fetasajttal, olajbogyóval átsült töltelékkel.A sót én egy az egyben kihagytam, mert a fetasajt és az olajbogyó is elég sós, így véleményem szerint nem kellett, és igazam is lett.A recept egy pizzarecepteket tartalmazó könyvecskémbõl származik.
Hozzávalók a kenyértésztához:
50 dkg liszt(BL80)
1 cs. szárított élesztõ
1/4 liter langyos víz
1/4 liter langyos víz
1 tk. só
1 tk. cukor ...