Húsos batyucskák

2011-11-17

sponsored links


Amikor elõször kezembe vettem a Tészta Varázs címû könyvet, és a hátulján megláttam ezeket a kis batyukat, egybõl beléjük szerettem. Annyira látványos, hogy nem a szokásos módon fektetve készítette el, mint a hagyományos empanadast, hanem állítva, ami engem a kínai gõzölt batyukra emlékeztet. Elsõként került a listámra, számtalan töltelék variáció, édes és sós egyaránt megfordult a fejembe hozzá.
A hétvégén vörösboros tyúkot készítettem, szokás szerint kissé eltúlozva az adagot. Ettük vasárnap, anyósomnak is küldtem, ettük hétfõn, de még mindig maradt egy tisztes adag. És bár mennyei volt, harmadnap már nem igazán kívántam. Megjegyzem, régen tudtam négy fõre fõzni, de mostanában menzai méreteket ölt a mennyiség nálam. Egy barátnõm szerint túlteng bennem a gondoskodási hajlam, vagy az elõzõ életemben állandóan éheztem...
Szóval, a maradék fölött tanakodtam, mit is tegyek vele, amikor beugrottak ezek a kis batyuk. Így a húst leszedtem a csontról, késes aprítóba tettem a sûrû szaftjával és a vele sült zöldségekkel együtt és kissé összezúztam. Remek kis töltelék ...

Folytats a blogon ... limarapeksege.blogspot.com/2011/11/hu...

sponsored links

Keres?s