Húsleves- sült csirkébõl
sponsored links
Hát nem hittem volna, hogy ennyire jó levest tudok fõzni. Láttuk a tévében, Heston Blumenthal zseniális levesét, ami sült csirke csontból fõzött, és persze ki kellett próbálni. Jelentem ilyen jó levest még nem fõztem, pedig húslevesben jó voltam eddig is.
Vettem két két és fél kiló csirke-far hátat.
Leszedtem a csirke faráról a zsíros részt és kisütöttem belõle zsírt, és megettük a pörcöt.
A csirke far-hátat betettem a nagy gáztepsibe, megsóztam, megborsoztam fél dl vizet öntöttem alá lefedtem alufóliával és egy órát fólia alatt, fél órát fólia nélkül a tepsiben megsütöttem.
Amikor megsült, akkor éles késsel leszedtem az ehetõ húsos részeket a csontokról és azt megettük salátával. Jégsaláta, paradicsom, uborka, retek, lilahagyma olajos almaecetes, mustáros borsos öntettel.
A csontokon maradt még hús, és ezt a rendes mennyiségû húsos csontot felzöldségeltem, és feltettem levesnek fõzni.
Úgy gondoltam, majd jó lesz alaplének. Ahogy fõtt a leves, egyre inycsiklandóbb illatok szálltak a konyhából, míg úgy egy órai fõzés után kanalat ragadtam és megkóstoltam. Erõs, zamatos, sötét erõleves színû, tükrös áttetszõ levest láttam, aminek olyan íze volt, de olyan, hogy párját ritkítja.
El lehet itt játszadozni mindenféle marha-alkatrészekkel, egész tyúkokkal meg egyebekkel, de az utóbbi idõk legjobb húslevese ez a sült csirke far-hát csontokból fõtt a konyhámban.
Tehát hozzávalók:
kb. 2 -2,5 kg. csirke far-hát
só bors a sütéséhez
négy darab fehérrépa
3 sárgarépa
negyed zeller
evõkanálnyi szemesbors
vöröshagyma, fokhagyma
fél paradicsom
egész zöldpaprika
só csapott evõkanálnyi
víz kb. 4 liter
két és fél három órai fõzés
Vettem két két és fél kiló csirke-far hátat.
Leszedtem a csirke faráról a zsíros részt és kisütöttem belõle zsírt, és megettük a pörcöt.
A csirke far-hátat betettem a nagy gáztepsibe, megsóztam, megborsoztam fél dl vizet öntöttem alá lefedtem alufóliával és egy órát fólia alatt, fél órát fólia nélkül a tepsiben megsütöttem.
Amikor megsült, akkor éles késsel leszedtem az ehetõ húsos részeket a csontokról és azt megettük salátával. Jégsaláta, paradicsom, uborka, retek, lilahagyma olajos almaecetes, mustáros borsos öntettel.
A csontokon maradt még hús, és ezt a rendes mennyiségû húsos csontot felzöldségeltem, és feltettem levesnek fõzni.
Úgy gondoltam, majd jó lesz alaplének. Ahogy fõtt a leves, egyre inycsiklandóbb illatok szálltak a konyhából, míg úgy egy órai fõzés után kanalat ragadtam és megkóstoltam. Erõs, zamatos, sötét erõleves színû, tükrös áttetszõ levest láttam, aminek olyan íze volt, de olyan, hogy párját ritkítja.
El lehet itt játszadozni mindenféle marha-alkatrészekkel, egész tyúkokkal meg egyebekkel, de az utóbbi idõk legjobb húslevese ez a sült csirke far-hát csontokból fõtt a konyhámban.
Tehát hozzávalók:
kb. 2 -2,5 kg. csirke far-hát
só bors a sütéséhez
négy darab fehérrépa
3 sárgarépa
negyed zeller
evõkanálnyi szemesbors
vöröshagyma, fokhagyma
fél paradicsom
egész zöldpaprika
só csapott evõkanálnyi
víz kb. 4 liter
két és fél három órai fõzés