Húsleves kocsonyásan
sponsored links
Az utóbbi idõben rendkívüli mértékben foglalkoztat a bélrendszer rendbetételének kérdése. Közismertté kezd válni, hogy a zselatinos anyagok – a kocsonya, az étkezési zselatin, továbbá a gyümölcsök (fõleg az alma és körte) héjában lévõ pektinek igen hasznosan vesznek részt a bélrendszer regenerálásában.
Bár nem rajongok a kocsonyás ételekért, de pl. az alábbi leves jól felmelegítve messze nem mutat a kocsonyás küllemet, ugyanakkor a hasznos anyagok benne vannak.
Az alábbi leves a következõképpen készül:
- Végy 1 kg sertés lapockát (a lapocka alapból zsíros)
- Tegyél a nagy méretû – legalább 8 literes fazékba még 1 kg sertés bõrkét
- Öntsd fel annyi vízzel a húst és bõrkét, hogy 2 ujjnyira ellepje, majd fõzd legalább 3 órát, hogy 100%-osan megpuhuljon
- A fõvõ hús és a bõrke miatt keletkezett habot szedd le a lérõl, és fõzz tovább, amíg a “tartalom” meg nem puhul
- Vedd ki a leveslébõl a húst és a bõrkét, majd 1 kg vegyes leveszöldséggel – pl. mélyhûtött fehér- és sárgarépa, zellerkocka, paradicsom és egy fej hagymával zöldségezd be a levest
- Fûszerezd ízlés szerint – sóval, szemes borssal, kurkumával, paprika porral