Húsgombócos pizza
sponsored links
Sok kedvenc étel van, amit a család szeret és kér is, hogy készítsek a számukra. Ilyen például a pizza. Próbálom változatos feltétekkel, szószokkal készíteni, hogy ne unjanak rá. Azért a paradicsomos az, ami viszi a prímet. Most egy kicsit szokatlan elem is helyet kapott rajta, mégpedig a húsgolyó. Így kicsit tartalmasabb is lett, és egy biztos, hogy ebbõl ismétlés is következik hamarosan.
A recept megjelent a Kifõztük magazin júniusi számában.
Hozzávalók 4 személyre:
Tésztához:
*30 dkg liszt
*1 tk só
*1,5 dkg friss élesztõ
*1,6 dl langyos víz
*2 ek olaj
Mártáshoz:
*1 nagy fej vöröshagyma
*3 ek olaj
*3 dl paradicsomlé
*1 púpozott ek liszt
*1 csipet só
*1 csipet cukor
*1 csipet morzsolt bazsalikom
*1 csipet morzsolt oregánó
Gombócokhoz:
*30 dkg darált csirkemellfilé
*1 kisebb fej vöröshagyma
*0,5 kk só
*1 csipet õrölt bors
Feltéthez:
*1 kisebb zöld kaliforniai paprika
*15 dkg trappista sajt
A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a langyos vízbe morzsolt, majd elkevert élesztõt és az olajat. Rugalmas tésztát dagasztunk, amit lefedve, meleg helyen a duplájára kelesztünk.
A darált csirkemellhez reszeljük a hagymát, ízesítjük a sóval és a borssal. Alaposan összedolgozzuk, majd vizes kézzel teáskanálnyi adagokból golyókat sodrunk. Egy serpenyõben kevés olajon körbepirítjuk a golyókat, majd a visszamaradt olajon a kockára vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, megszórjuk a liszttel, majd a paradicsomlével felengedjük. Csomómentesre keverjük, ízesítjük sóval, cukorral, oregánóval és bazsalikommal. Ha kellõképpen besûrûsödött, beleforgatjuk a húsgolyókat.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd két gombócot formázunk, amiket vékony, kb. 26 cm-es átmérõjû korongokká nyújtunk.
Sütõpapíros tepsikre fektetjük. Ráhalmozzuk a gombócos paradicsomszószt. Megszórjuk vékony csíkra vágott paprikával és reszelt sajttal.
200 fokra elõmelegített sütõben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.