Húsgombócos korhelyleves

2014-01-28

sponsored links



Hozzávalók: 50 dkg káposzta,  30 dkg darált hús, 5 dkg rizs, 2 hagyma, 1 tojás, 2+2  evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, só, bors, fûszerpaprika, borsikafû; a tálaláshoz: tejföl

Elkészítése: A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük. Ekkor hozzáadjuk az átmosott és felvágott káposztát, kissé átsütjük, majd felöntjük vízzel, beledobjuk a borsikafûágat és megfõzzük. Közben elkészítjük a gombócokat.  A darálthúshoz hozzáadjuk a megmaradt és apróra vágott hagymát, az átmosott és lecsöpögtetett rizst, a tojást, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fûszerpaprikával, majd összedolgozzuk. A masszából dió nagyságú gombócokat formázunk és belefõzzük a levesbe.  Egy kevés olajon világosra pirítjuk a lisztet, félrehúzzuk és megszórjuk fûszerpaprikával, majd felöntjük egy kevés vízzel és csomómentesre kavarjuk. Berántjuk vele a levest és kiforraljuk. Tejföllel tálaljuk.



Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2014/01/hu...

sponsored links

Keres?s