Húsgombócos korhelyleves
sponsored links
Hozzávalók: 50 dkg káposzta, 30 dkg darált hús, 5 dkg rizs, 2 hagyma, 1 tojás, 2+2 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, só, bors, fûszerpaprika, borsikafû; a tálaláshoz: tejföl
Elkészítése: A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük. Ekkor hozzáadjuk az átmosott és felvágott káposztát, kissé átsütjük, majd felöntjük vízzel, beledobjuk a borsikafûágat és megfõzzük. Közben elkészítjük a gombócokat. A darálthúshoz hozzáadjuk a megmaradt és apróra vágott hagymát, az átmosott és lecsöpögtetett rizst, a tojást, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fûszerpaprikával, majd összedolgozzuk. A masszából dió nagyságú gombócokat formázunk és belefõzzük a levesbe. Egy kevés olajon világosra pirítjuk a lisztet, félrehúzzuk és megszórjuk fûszerpaprikával, majd felöntjük egy kevés vízzel és csomómentesre kavarjuk. Berántjuk vele a levest és kiforraljuk. Tejföllel tálaljuk.