Húsgombócok pikáns zöldséges-narancsos mártásban, mákos metélttel
sponsored links
Talán sosem volt még ilyen hosszú címem :-)
Ez a kaja viszont megérdemli, elképesztõen finom lett! Elsõ gondolatra olyasmi, mint egy vadas, vagy mint egy Esterházy módra készített hús, de a mártásban narancshéj van, ami egész más dimenzióba emeli.
A mákos metélt csak elsõre meghökkentõ, a pirított és egészben hagyott mákszemek izgalmasan, kellemesen ropognak a fog alatt.
Igazi hétvégi, sõt akár ünnepi lakoma!
Húsgombócok pikáns zöldséges-narancsos mártásban,
mákos metélttel
Hozzávalók:
- 60 dkg darált hús (sertés-marha vegyesen)
- 1 nagy és 1 kicsi fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 szál sárgarépa
- 1 pici gumó zeller
- 1 narancs reszelt héja
- 1 dl fehérbor
- 2 dl víz/húsleves/alaplé ...