Húsgolyók orecchiettével, szívsalátával, parmezánnal
sponsored links
Hozzávalók: 250g szárított orecchiette tészta, 2 gerezd fokhagyma (hámozva, szeletelve), 200g kelkáposztát ír az eredeti recept, de én szívsalátával helyettesítettem, 4 evõkanál pirított fenyõmag, én kihagytam , mert ki nem állhatom az ízét, boááá((((..., 150g frissen reszelt parmezán (lassan megszeretem )))
a húsgombóc hozzávalói: 1 kisebb hagyma (megtisztítva, kockára vágva), 2 gerezd fokhagyma, olíva olaj a sütéshez, 1 tk szárított chillipehely, 500g darált marhahús, 75g friss zsemlemorzsa, 3-4 evõkanál tej, himalája só, õrölt fekete bors.
Elkészítése: elõször készítsük el a húsgolyókat. Egy serpenyõben az olívaolajon kb. 5 percig pirítjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a csilipelyhet. Fûszerezzük sóval, borssal . Majd hozzákeverjük a darált marhahúst, valamint a tejjel fellazított zsemlemorzsát és alaposan gyúrjuk össze a masszát, majd készítsünk kb. 2 cm átmérõjû golyókat.
Közben fõzzük ki az orecchiette tésztát az utasításnak megfelelõen és szûrjük le.
Forrósítsunk olajat a serpenyõben, dobjuk bele a szeletelt fokhagymát, a felszeletelt szívsalátát és pároljuk pár percig, majd keverjük hozzá a tésztát, lazítsuk a fõzõlével. Tegyük hozzá a húsgolyókat, szórjuk meg fenyõmaggal, már aki szereti és szeljünk a tetejére parmezán forgácsot.
Gordon Ramsay receptje alapján.