Húsgolyók medvehagymás gorgonzola mártásban

2014-03-16

sponsored links


Medvehagyma szezon van, de anélkül, hogy megbotránkoztató lennék, el kell, hogy mondjam, ma már nem hoz annyira lázba, mint évekkel ezelõtt. Amikor még alig lehetett kapni, jó volt a tavasz elsõ friss hajtásaival találkozni, izgalmas ízeket és különleges recepteket megismerni. Azután következett az, hogy eltegyem télire, hiszen a zöld íz télen is kell, de aztán kiderült -- mint annyi másnál --, hogy a szezonális alapanyagok abban az idõben az igazán izgalmasak, amikor épp itt az idejük. A télire eltett tetemes mennyiségû medvehagyma bizony ott áll a fagyasztóban most is, mint tavaly.
Olyan sok zöldség van a téli idõszakban, hogy erre az igazán tavaszi ízre nem is volt szükség.
Most azonban jólesik a frissessége.


Eredetileg csak egy egyszerû hús nélküli tésztaszósz volt a terv, de a fiúk kedvéért mégis átterveztem.

  • Maradék kb. 40 dkg darálthúsból készítettem apró húsgolyókat. Különösebb ízesítés, fûszerezés nélkül--csak só és bors meg cayenne bors -- kevés olajon megsütöttem.
  • A visszamaradt olajba csilis olajat öntöttem és megpároltam rajta egy fej apróra vágott hagymát.
  • Beletettem egy nagy csokor csíkokra vágott medvehagyma levelet és egy kisebb csomó snidlinget.
  • kb. 3 dl tejszínnel öntöttem föl és 15 dkg krémes, kissé túlérett gorgonzola sajtot tettem bele / ettõl elég markáns íze lett, de kevesebb sajttal is tökéletes lenne a szósz / --esetleg más sajtot is tehettek bele
  • kb. 1dl tészta fõzõvizet öntöttem még hozzá, mert nagyon sûrû lett
  • egy 5 dkg-os vaj darab, só, frissen õrölt bors és ennyi!



Folytats a blogon ... daisyterme.blogspot.com/2014/03/husgo...

sponsored links

Keres?s