Húsgolyók krémes kapormártásban
sponsored links
Amikor még van friss kapor a kertben, akkor igyekszem minél többet felhasználni belõle. Sajnos a gyerekek nem szeretik, ezért csak a felnõttek fogyasztják. Most egy kis adag készült ebbõl az ételbõl. Aki szereti a kapormártás, az ezt a húsos fogást is kedvelni fogja. Fõtt rizs köretet ajánlok hozzá.
A recept megjelent a Kifõztük magazin júliusi számában is.
Hozzávalók 2 személyre:
Golyókhoz:
*25 dkg darált sertéshús
*0,5 kk só
*1 nagy csipet õrölt bors
*2 nagy gerezd fokhagyma
*1 közepes fej vöröshagyma
*3 ek olaj
Mártáshoz:
*2 púpozott ek vaj
*2 púpozott ek liszt
*1,5 dl tej
*0,5 kk só
*1 tk cukor
*1 tk ecet (10%)
*1 nagy csokor friss kapor
A darált húst ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és finomra reszelt vöröshagymával. A jól összedolgozott masszából vizes kézzel apró golyókat sodrunk, amiket egy serpenyõben kevés olajon körbesütünk.
A mártáshoz a felolvasztott vajon megpirítjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. Ízesítjük sóval, cukorral, ecettel.
Beleforgatjuk a húsgolyókat és beleszórjuk a megtisztított, és apróra vágott kaprot.
Összeforgatjuk, és melegen, fõtt rizs körettel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.