Hús és tészta avagy Hébe-hóba
sponsored links
Hébe-hóba (na, nem ilyen hóba, mint ami most odakint van...) amikor már kész lenne a fincsi kis tésztám, hoppsza beborítom egy tepsibe, és még egy kicsit dolgozok rajt, illetve dolgozik a sütõ, mert ugyi én már egyszer, majdnem elkészültem vele ?
HÚSOS PENNE, EGYBESÜTVE
Hozzávalók:
25-30 dkg penne
50 dkg sertés darálthús
25 dkg reszelt sajt (nálam most Gouda)
10 dkg sárgarépa
1 szál szárzeller
1 dob. paradicsomkonzerv (darabot)
4 ger. fokhagyma
1 ek. mustár
1 tk. kristálycukor
kakukkfû
orgeánó
bors, só
olívaolaj
zsemlemorzsa
A sárgarépát nagy lyukú reszelõn lereszeljük, a szárzellert vékonyan felszeleteljük.
A darálthúst, egy nagyobbacska edényben olívaolajon fehéredésig sütjük, és hozzáadjuk a sárgarépát, amivel még néhány percig pirítjuk.
Ezután befûszerezzük, belekeverjük a mustárt, felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi.
Amikor felforrt jöhet a paradicsomkonzerv és a szárzeller, zúzott fokhagymával, és a cukorral ízesítve, 30-35 percig közepes lángon rotyogtatjuk.
Közben a penne-t kifõzzük.
A sütõt bemelegítjük.
Egy kis tepsit, finoman kikenünk olajjal, és meghintjük zsemlemorzsával.
A reszelt sajtból 10 dkg-t belekeverünk a forró raguba, majd gyorsan összeforgatjuk a kifõtt (nem hideg) tésztával, és átborítjuk a tepsibe, a tetején egységesen elosztjuk a maradék 15 dkg sajtot.
Az elõmelegített sütõben 200-220 fokon kb. 20 perc alatt szépen egybesütjük.