Hús és minden avagy Most is fõztem - ez big lájk
sponsored links
Kérem szépen, egyszer már készítettem, ilyent, vagy legalább is ehhez nagyon hasonlót.
Akkor haveroknak fõztem, akik a fõzési idõ alatt, eltüntették egy ház tetejét.
Tegnap, a kollegák kerti munkára voltak ítélve, én pedig fõztem nekik egy fincsi mindent-bele gulyást...
Hm... asszem jól tudok helyezkedni ??
TETÕSZEDÕ GULYÁS 2.
-6 személyre-
Hozzávalók:
1,20 kg sertéslapocka
25 dkg füstölt tarja
2 pár Debreceni
1,50 kg burgonya
2 fej vöröshagyma
3+1 ger. fokhagyma
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem gyökér
2 ek. paradicsompüré
2 db paprika
2 db paradicsom
õrölt kömény
majoránna
lestyán
só
Célszerûnek tartom, a füstölt tarját, felkockázva egy kissé kiáztatni, mert a fõzés során elõfordulhat, hogy felerõsödik, illetve sós lesz az ételünk; de ez természetesen fakultatív.
A hús felkockázzuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, és sertészsíron üvegesre sütjük, rátesszük a felkockázott húst, kevergetjük, aztán amikor kifehéredik, hozzáadjuk a paradicsompürét, és három gerezd zúzott fokhagymát, majd finoman lepirítjuk.
Ezután beletesszük a tarját, befûszerezzük, felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi, és pörkölt módján, puhulásig fõzzük.
A zöldségeket és a burgonyát megtisztítjuk, és feldaraboljuk, aztán amikor a hús kellõen, haraphatóra puhult, hozzáadjuk ezeket is.
Vízzel felöntve, puhára pára fõzzük.
Közben felkockázzuk a paprikát és a paradicsomot, apróra vágjuk a maradék egy gerezd fokhagymát, a kolbászokat pedig karikákra vágjuk, és az utolsó 8-10 percben ezeket is beleszórjuk.
Készre fõzzük, jóízûen befaljuk.