Hús és gomba avagy Kaptam egy katarzist

2018-04-12

sponsored links

Kaptam egy kis fincsi, õrölt, csípõs paprikát.
Akitõl kaptam, azt a jó tanácsot adta, hogy csak óvatosan, finoman, picikét meghinteni vele a gulyást és katarzis.
Aztán elkészítettem; igaz nem gulyást, de valami olyasmit, került bele ez + az, egyetlen egy dolog maradt ki belõle...
...de azzal meg úgyis meghintettem tálaláskor ?
Most, hogy így nézem, lehet hogy két dolog maradt ki belõle ?
...vagy három; mindegy nem úgy készült, ahogy azt megszoktuk ?














HÚSOSFAZÉK, GOMBÁVAL ÉS ZELLERREL
Hozzávalók:
1 kg sertéscomb
25 dkg gomba
20 dkg zeller
15 dkg lángolt kolbász
1 nagy fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 kis dob. paradicsompüré (70g)
õrölt kömény
majoránna
bors, só
sertészsír
A zellert megtisztítjuk és pici kb. félcentis kockákra daraboljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, és zsíron üvegesre sütjük, aztán hozzáadjuk a zellerkockákat és a paradicsompürét. Folyamatosan kevergetve finoman lepirítjuk, ügyelve arra, hogy a paradicsompüré meg ne égjen; megsózzuk, zúzott fokhagymával, õrölt köménnyel, majoránnával és borssal ízesítjük, felöntjük vízzel, és csendesen rotyogtatjuk amíg a húst felkockázzuk.
A hús beletesszük az alapba, megsózzuk és pörkölt módján fõzzük, amíg a kellõen megpuhul.
Közben a gombát megtisztítjuk és nem túl vékony szeletekre, darabokra vágjuk.
A burgonyát, szintén megtisztítjuk és felkockázzuk és a kolbászt is kockákra daraboljuk.
Amikor a hús már harapható puha, beleszórjuk a gombát, meg, amikor újra felforr a burgonyát, felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi, és készre fõzzük, az utolsó 5-10 percben a kolbászt is hozzáadjuk, tálalás elõtt egy jó csokor durvára aprított petrezselyem zölddel frissítjük.




Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2018/04/...

sponsored links

Keres?s