Hús pogácsa répás labodával és parázs burgonyával
sponsored links
A mai piac fantasztikus volt! Gondolom, hogy ez a pár napos esõzés jót tett a földnek, mert a zöldségek, gyümölcsök, és a virágok ragyogásán ma ez tükrözõdött!
Nagyon édes néni árulta ezt, a piacon manapság ritkán megtalálható zöldséget a labodát, ami ennek az ételnek az elkészítésére ihletett. A mai szakácskönyvek, receptek nem szólnak errõl a spenóthoz hasonló kinézetû, és különösebben nem karakteres zöldségrõl, de még Zilahy Ágnes idejében felhasználták a konyhában, csak azóta egy kicsit megfeledkeztünk meg róla.
Hozzávalók:
Hús pogácsa: 10 darab
- 50 dkg pulyka darált hús
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg vöröshagyma
- 2 dkg tönköly korpa
- 1 db tojás /elhagyható/
- 1 tk só
- 1 tk õrölt paprika ...