Hús mentes ebéd: Kelkáposzta leves, krumplis tönkölytarhonya, saláta

2011-07-27

sponsored links


A tegnap esti kis kilengés után ma megint visszafogottabban ebédeltünk. Valami olyat szerettem volna fõzni, ami finom is, emlékeztet a régi ételekre, mégis húsmentes. A kelkáposzta levesemet a frankfurti leves "ihlette", épp csak virsli nélkül. A krumplis tarhonya, hogy egészségesebb legyen egy fokkal, tojás nélküli tönkölytarhonyával készült, persze ebbõl is kimaradt most minden máskor szokásos kolbász, virsli, pedig Apának nagyon csillogott a szeme, mikor megemlítettem, hogy mit akarok fõzni, persze ez a csillogás alább hagyott, amikor közöltem vele, hogy ez biza most mindenféle húsfélét nélkülöz. Csak saláta volt hozzá, méghozzá a citromfû bûvöletében :). Azért ez az ebéd is nagyon finom volt, Apa és Legkisebbikem a hús nélküli tarhonyából is kétszer szedett :)
Elõször is a kelkáposzta leves:

Összevágtam egy fél fej kelkáposztát, és 1,5 liter forró vízzel fõni tettem. Ízesítettem 1,5 fehér kanál ételízesítõvel, tettem hozzá még 1 jó púpos fehér kanál szárított zöldséget (amit régebben kiszitáltam az ételízesítõbõl), 1/2 kávéskanál õrölt köményt és cayenne borsot, 1-2 kávéskanál fokhagyma granulátummot, 1-2  evõkanál olajat és elõször fedõ nélkül forraltam pár percig, aztán fedõ alatt, takarékon puhára fõztem. Végül behabartam. A habaráshoz ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2011/07/hus-mente...

sponsored links

Keres?s