Hús-hentesáru ? Sült kolbászos reggeli
sponsored links
A múlt héten kimaradt a heti reggelizõs post, így a héten ráfeszültem a témára. A közösségi háló sokadik elõnye, hogy belefuthatunk igazán érdekes csoportokba, mint például a “Hentesnél evõk baráti köre“. Nincs mit túlmagyarázni a dolgon, ennél beszédesebb nevet keresve se találni. Nem innen az ötlet a mai hentes vizithez, inkább annyi, hogy naponta kétszer minimum elveretek mellette, de be még nem tértem.
Kintrõl már gyönyörû, szép nagy kirakattal amin keresztül megcsodálhatjuk a belsõt, ami bizony hús és hús éééés hús hátán. Szépen U alakban a pultok, de a készételek a sarokban lelhetõek. Szép sült kolbászokból épített vár, egyértelmû befutó, de persze van rántott szelet és még grill csirke is. Igen talán ez sem a legkönnyebb, legtrendibb és legupdatebb, viszont igazi ragadozóknak ez mit sem számít.
A kirakat elõtt két oldalt könyöklõk vannak, így helyben is elfogyaszthatjuk az ennivaló finomságokat, viszont reggel igazi harc dúl a szabad helyekért. A tálalás henteshez illõ, egy tálca lefedve hentespapírral. A kolbász mellé kérhetünk mustárt, kenyeret és savanyúságot is ami most éppen uborka lett. Imádott mûanyag evõeszközök párosulnak mellé, de nem érdekel, itt az is szép!
Esztétikai megjelenés: Mi mást lehet mondani rá, mint hogy szép? A kolbász látszik, hogy nem az a hulladék,bõrke és más vackokból áll össze, ebben bõven van tiszta hús. A tálalásnál alapból félbe vágják a kolbász és az uborkát is, rendkívül figyelmes pedig elvileg ez csak egy hentes. A kolbász jól átsült és csak nagyon minimális mennyiségben maradt rajta olaj, ez így király! A kenyérbõl úgy érzem túl lõttem a célon, egy szelet is bõven elég lenne. Egyetlen dolog rohadtul hiányzik, az pedig vagy egy feles rakéta vagy egy jó fröccs, de sajnos nem mindenhol tolerálják ha a munkásbányász szalonspiccesen kezdi meg a napot.
Pont: 9/10
Ízvilág: Kezdjük szépen sorjában, a kolbász állagra és ízre is remek, egyedül egy kicsit paprikásabban is el tudnám képzelni, de ez már csak az álomszint eléréséhez szükséges. A kenyér héja nagyon jó ropogós viszont belseje puha, tehát nem kiszáradt tegnapi szeletekrõl van szó. A mustár átlagos, leginkább valamilyen flakonos vagy netán nagyobb mennyiség esetén egyszerû vödrös verzióról van szó, de aki mustár ínyenc az vigyen magával mindenhova. Az uborka kellemes hûvös és ezzel remekül frissíti még éppen bootoló elménket. Ízre is rendben van, panaszra semmi ok. Energia és kalória van dögivel, napindító lendület meg van benne.
Pont: 9/10
Mennyiség: A kolbászt 10-15 dkg közé saccolom, nem a legvaskosabb példány amivel életem során találkoztam. Mustárból jut minden egyes katonára és fele még meg is maradt nálam. Kenyérbõl túl sokat vállaltam, pont egy szelet is elég lenne és akkor Norbi is boldog lenne mivel kevesebb fehér kenyérrel mérgeztem szervezetem. Uborkából az egy darab tökéletesen passzol az elõzõkhöz arányba, minden második falattam tolhatunk egyet belõle. Összességében szerintem elegendõ reggelire, nem lesz a megülõs érzés, de valójában kinek hiányozna az kora reggel már?
Pont: 9/10
Ár/érték: Az egész mindennel együtt 380 forint, ami alig több, mint egy nyomorult wellness-fitness croissant. Az élmény számomra sokkal nagyobb, tényleg csak a fröcsi hiányzik mellõle. A Hús-hentesáru ellátó reggeltõl késõ délutánig várja a különbözõ fogásokkal az éhes szájakat. Látogatásom során is tanultam, mivel megtudtam, hogy ha úgy nyitok, hogy “szeretnék kérni egy szál rózsát” akkor bizony egy szál kolbászt kapok, nem hiába a hentesnél is romantikus lelkek fordulnak meg. Bánom, hogy eddig tököltem, de az biztos, hogy nem utoljára voltam itt. Hentesnél enni jó! A pontos cím IDE klikkelve kivadászható!
Pont: 9/10
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30