Hú!SVÉT!
sponsored links
Itt a tavasz, újra SVÉT, azaz Stílusos Vidéki Éttermiség!
2014-tõl azonban új idõszámítás kezdõdik. A Stílusos Vidéki Éttermiség valamennyi tagját reprezentáló évi egy nagyszabású rendezvény mellett több kisebb esemény színesíti az évet mini SVÉT néven. Azelsõ ilyen rendezvényre 2014. április 19-20-án kerül sor. A Hú!SVÉT fantázianevû kétnapos gasztroünnepnek ezúttal Palkonya és a vele szomszédos Villány ad otthont.
Április 19: lassulj le Palkonyán!
- A helyszínen 10 órától rövid sétával bejárható udvarházak és mûemlék pincék várják az érdeklõdõket, ahol finom borok, kemencés és grill ételek, házi sütemények kóstolhatók. A gyerekek kedvét kézmûves programokkal, illetve tanyasi állatsimogatóval keressük.
- Villányban 19 órakor kezdetét veszi a Hernyák-Gere gourmet borvacsora a Mandula Étterem és Bor-Bárban. A borvidékeken átívelõ, egész estés ízutazáson a Gere és a Hernyák család ifjú tagjai kalauzolják a vendégeket. Asztalok korlátozott számban a mandula@gere.hu címen foglalhatók.
Április 20. vasárnap: végre Hú!SVÉT!
- Április 20-án délben indul az élet a mini SVÉT-nek helyszínt adó Mandula Étterem és Bor-Bárban, ahol a résztvevõ éttermek egy hatfogásos, tematikus Hú!Svéti menüvel készülnek, melynek ára 6000 Ft, ez 12 órától 15 óráig fogyasztható. A gördülékeny kiszolgálás érdekében a részvétel regisztrációhoz kötött (husvet@svet.hu).
- Ezt követõen 15 és 18 óra között kötetlen sétakóstolásra van lehetõség, ahol korlátozott adagok állnak a vendégek rendelkezésére. Aki nem a szûkített választékból szemezgetne, annak érdemes a 12 és 15 óra közötti idõpontra regisztrálnia. Regisztráció a 15 és 18 óra közötti idõsávra nem szükséges.
- Résztvevõ éttermek: Baricska Csárda ? Balatonfüred, Chianti Étterem ? Veszprém, Hernyák Birtok ? Etyek, Mandula Étterem és Bor-Bár ? Villány, Walter Vendéglõ ? Perbál, Viator Étterem és Bor-Bár ? Pannonhalma. Vendégek: PalKonyha ? Palkonya, Erhardt Étterem ? Sopron.
- A falatokhoz a zenét a III. GERE Jazz Fesztivál egyik emblematikus fellépõje Joe Fritz és zenekara, továbbá Pesti Zoli blues zenész szolgáltatja.
A Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalomról
Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Szállodában 2012 februárjában jött létre elsõ ?gasztrorandevú?, amely közel hozta egymáshoz a ?mûértõ? közönséget és az akkor még nyolc, ma már tizenhárom innovatív vidéki konyhát vezetõ séfet. Az összefogás célja, hogy az ínyenc utazók számára új vagy kevéssé ismert kulináris desztinációkat kínáljon, illetve a magyar gasztronómiai palettát színesítõ, szívbõl jövõ vendéglátáson alapuló kézmûves éttermeket családias rendezvények keretén belül népszerûsítse.
Letölthetõ videók a korábbi eseményekrõl
Folyamatos hírek