Hõségben, hõségre
sponsored links
Isteni volt a hosszú hétvége, ízelítõt kaptunk a nyárból.
Most még jól esett a nap, persze módjával, 11-15 óra között soha nem voltunk kint, így is mindenki kapott egy kis színt.
Jól esett heverészni a fák alatt, hallgatni a madárcsicsergést, beszélgetni a társasággal vagy egy jó krimit olvasgatva, kicsit szundikálni ebéd után, mert persze egyik nap bográcsozás volt /báránypörkölt/, másik nap faszénparázson sült kolbászkák, fûszeres tarjaszeletek, csirkeszárnyak és combok, nagy tál vegyes zöldsalátával a kora délutáni ebédhez, harmadnap sûrû zöldséges, húsos raguleves.
Elõtte, utána pedig ez a sok-sok hideg finomság.
Felkészülés a nyárra.
Õszibarackleves
mazsolával, tejszínhabbal
A befõtt levét kiegészítettem vízzel, felforraltam, egy tejszínízû pudingporral a leírás szerint besûrítettem, kevertem hozzá egy marék mazsolát, a gyümölcsöt apró kockákra vágva tettem vissza, és hidegen, tejszínhab pamacsokkal tálaltam.
Iráni joghurt
2 nagy pohár joghurt / kefír
2 nagy pohár víz
só ízlés szerint
Mindent összekeverni egy nagy kancsóban és jól behûteni.
A világon a legjobb hûsítõ ital.
Citromos álom a GoodFoodból ...