Hópehely torta
sponsored links
Hozzávalók:
a piskótához: 5 tojás, 10 dkg cukor, 3 evõkanál olaj, 3 evõkanál víz, 15 dkg liszt, 1 evõkanál reszelt citromhéj, csipetnyi sütõpor;
a krémhez: 25 dkg mascarpone, 8 dkg porcukor, 10 dkg fehércsokoládé, 1,5 dl tejszín, 1 citrom leve;
a tetejére: 10 dkg 50%-os csokoládé, 1,5 dl tejszín;
a díszítéshez: 2 dl habtejszín
Elkészítése: A piskótához az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat. A sütõport összevegyítjük a liszttel és lazán beleforgatjuk a tojáshabba. 24 cm.es, tortaformába töltjük és 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk az összetördelt fehércsokoládét és egynemû krémmé kavarjuk, majd lehûtjük. A mascarponet kikavarjuk a porcukorral, kanalanként hozzáadjuk a kihûlt ...