Hólabda (kozáksapka) jégkrémként újratöltve, SAD 7. fordulóra

2012-07-20

sponsored links


Rohan az idõ, ismét eljött egy újabb SAD (Süss!Alkoss!Díszíts!) forduló, nevezetesen a hetedik, amit most Katuci szervezett meg. A téma újra izgalmas volt, egy klasszikus süteményt vagy tortát kellett megálmodni új formában. Nem tudom miért, de nekem rögtön a hólabda vagy kozáksapka néven ismert sütemény ugrott be amit jégkrémformában képzeltem el és valósítottam meg.

A vaníliafagylaltot bourbon vaníliával és egy kis tojáslikõrrel bolondítottam meg, az oldalán a kókuszreszeléket megpirítottam és ribizliöntettel tálaltam :))

Töltelékként a gyermekkoromban számtalanszor használt Oetkeres vaníliás fagylaltport használtam, mert bevallom, nem igazán sikerülnek nekem a házi fagyik. Fagylaltgépem nincs, és hiába kavargatom át robotgéppel a készülõ jeges édességet számtalanszor, mindig nagyon kemény lesz. Még dolgozom a problémán, addig is egy egyszerûbb, már bevált módszert alkalmaztam.

Hozzávalók:
1 darab kakós piskótalap
1 csomag dr Oetker vaníiliás fagylaltpor ...

Folytats a blogon ... teller-cake.blogspot.com/2012/07/hola...

sponsored links

Keres?s