Hólabda
sponsored links
Gyerekkorom egyik kedvenc süteménye volt a hólabda. Olvasgatva az internetes recepteket, rájöttem, a miénk kicsit eltér másokétól. A krémbe puncs pudingport teszünk liszt helyett, ezzel töltjük be a süteményt. Kívül pedig sima vajkrémmel vonjuk be, erre jön a kókuszbunda.
Most annyiban egyszerûsítettem a receptet, hogy csak a puncsos krémet készítettem el, az lett a bevonó is.
Lássuk hát! :)
Hólabda |
Hozzávalók 6 db-hoz, 2 fõre:
A tésztához:
4 közepes tojás
4 evõkanál forró víz
20 dkg porcukor
1/4 tasak sütõpor
1 evõkanál fõzés nélküli csokoládé pudingpor (vagy kakaó)
A krémhez:
2,5 dl tej
1 tasak puncs pudingpor
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 evõkanál rum
A hempergetéshez:
5 dkg kókuszreszelék
A sütõt elõmelegítem 180 fokra. A tojások sárgájához adom a cukrot, vizet és habosra keverem. Beleszitálom a csokoládé pudingporos/kakaós - sütõporos lisztet. A tojások fehérjébõl kemény habot verek, és óvatosan a lisztes masszához forgatom.
Kisebb, szilikonos sütõpapírral bélelt tepsibe simítom (25x35 cm) a tésztát, és 35 perc alatt megsütöm. Tûpróba!!!
Amíg a tészta sül, megfõzöm a krémet. A tejbõl, cukorból, pudingporból sûrû krémet fõzök. Lehûtöm, hozzáadom a vajat és a rumot, és kézi robotgéppel kihabosítom.
Amikor a tészta kicsit kihûl, egy pohárral (pogácsaszaggatóval) köröket szaggatok ki belõle. 12 db kör lesz ebbõl a tésztamennyiségbõl.
Kettõt-kettõt összeragasztok a krémmel, kívülrõl is bevonom õket. Kókuszreszelékben meghempergetem mindet, hogy elnyerjék a hólabdás külsõt. Pár órára hûtõbe kerülnek, hogy összeérjenek az ízek.
A szaggatáskor lehulló tésztát össze szoktam morzsolni, késõbb jó lesz olyan süteményekhez, amelyek receptje piskótamorzsát ír.
A szaggatáskor lehulló tésztát össze szoktam morzsolni, késõbb jó lesz olyan süteményekhez, amelyek receptje piskótamorzsát ír.