Hólabda
sponsored links
Hólabda. Ez az a sütemény, amit Anyukámmal sokat készítettünk közösen, amikor még lány voltam és készültünk az ünnepekre. Most végre magam is megsütöttem. Nem mondom, hogy egy gyors süti, de mindenképpen megéri a ráfordított idõ és a munka. Nekem ebbõl az adagból 27 db süti lett.
Hozzávalók:
Tésztához:
*25 dkg liszt
*1 tasak sütõpor (12g)
*2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
*1 nagy csipet só
*20 dkg cukor
*20 dkg cukor
*8 közepes tojás
*1 dl víz
Krémhez:
*10 dkg liszt
*5 dl tej
*20 dkg vaj
*15 dkg porcukor
Bevonáshoz:
*15 dkg kókuszreszelék
*18 dkg étcsokoládé
*2 ek olaj
A tojásokat elválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, majd a cukrot hozzáadva tovább verjük, ugyanígy a tojások sárgájával még további pár percig. Belekanalazzuk a vizet, majd a kakaóporral, sütõporral, sóval elkevert liszttel simára keverjük, ezt már csak fakanállal.
Sütõpapírral bélelt nagyméretû (30*38 cm) tepsibe simítjuk. Elõmelegített sütõbe toljuk, ahol 180 fokon alul-felülsütéssel tûpróbáig sütjük, közben nem nyitogatjuk a sütõ ajtaját.
Ez nekem 20 perc volt. Hagyjuk teljesen kihûlni.
Addig a krémhez a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, majd sûrûre fõzzük, kihûtjük. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd összeforgatjuk a hideg lisztes masszával.
A piskótát fejre fordítjuk, lehúzzuk róla a sütõpapírt. Az alsó felén szebben szaggatható és egyenletesebb is. Egy közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Én 5,5 cm-eset használtam. Minden darabot kettévágunk, majd egy adag krémmel összeragasztunk, körbekenjük és megforgatjuk kókuszreszelékben.
A csokoládét az olajjal vízgõz felett felolvasztjuk és lekenjük a sütik tetejét.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.