Hókifli, amilyennek lennie kell
sponsored links
Minden egy decemberi estén kezdõdött... Akkor kóstoltam elõször Viki szilvalekváros hókiflijét. Igen, minden bizonnyal csak én kóstoltam, mert másnak egészen biztosan nem jutott belõle azon a rendezvényen. Csak ettem és ettem, nem, nem lehetett vele leállni. Azóta is folyamatosan sírtam-ríttam, hogy nekem elõször is mindenképpen kell szilvalekvár, olyan cukor nélküli, napokig fõzött csodalekvár, aztán meg kell abból bukta és hókifli. Viki javaslatára beszereztem beregi 100%-os szilvalekvárt (a madaras teszkóban a lekváros polcon), nagyon jó, de egy tepsi bukta után máris az üveg fenekére néztem. Szepy úgy tûnik nem bírta tovább, megesett rajtam a szíve és megajándékozott egy üveg Moha-féle lekvárral. Egy nap sem telt bele és már ott is álltam a konyhában, gyúrtam a tésztát, szaggattam a köröket, töltöttem, csavartam, sütöttem, hempergettem, ettem, ettem, ettem...
Nincs vita, sütni kell. Sütni kell hókiflit. Sütni kell Szamóca-féle hókiflit. Ennyi.
Hozzávalók (30 óriási hókiflihez):
500 g finomliszt
250 g vaj
150 g zsíros tejföl ...