Hófehérke
sponsored links
Ez a hófehér sütemény nagyon tudja magát kínálni, az ember nem igazán tud megállni 1-2 szeletnél. A puhán omlós tésztát jól kiegészíti a nem túl édes krém. Mindössze 1 óra alatt elkészíthetõ könnyen és egyszerûen, emiatt nálam a gyakran elkészültek közé tartozik - most épp Milán farsangjára sütöttem, ami múlt szombaton volt.
Klasszikusnak mondható süti, valószínû sokan ismeritek. Én elõször 4 évvel ezelõtt sütöttem meg Anyukám névnapjára. Egyébként Anyukám szalalkálival szokta sütni, én viszont az ilyen lapokat is mindig sütõporral készítem, ezáltal nagyon könnyen kezelhetõ a tésztája és sütés közben nincs szúrós szag a konyhában.
Ha még nem találkoztatok ezzel a süteménnyel, ajánlom, hogy készítsétek el - akár ünnepi alkalomra, akár hétvégi desszertként, mert amennyire egyszerûen néz ki, annyira finom!!
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg finomliszt
5 dkg zsír (vagy szobahõmérsékletû vaj)
10 dkg porcukor ...