Hófehér fagylalt a bodzavirág illatával (VKF! 49)

2012-06-05

sponsored links


Noémi, a MandulaSarok blog szerzõje lett a 49. VKF! háziasszonya. Fantasztikus témát választott. Így egyszerûen a "Fehér és ...". Arra kért bennünket, hogy készítsünk olyan ételeket, lehet akár édes, akár sós, (bár utóbbinak jobban örülne), melyekben a fehér dominál (lehet ez a fehér bármilyen árnyalata, mint a vaj, tojáshéj, elefántcsont, alabástrom, stb.), de rajta kívül egyetlen egy szín lehet még jelen. Legyen az vörös, fekete, zöld, sárga, lila...teljesen mindegy, de a fehér domináljon! Persze ez nem azt jelenti, hogy pusztán két elembõl kell állni az ételnek, de nem ám! Kísérletezzünk bátran! -szólt a felkérés. "Higgyétek el, nagyon sok lehetõség rejlik a fehér hozzávalókban!"- mondta Noémi. 
Elsõként egy hófehér desszertet készítettem. Mi mást így nyár elején. Kiindulási alap egy gorgonzola fagyi recept volt Várvizi Pétertõl. Az ott alkalmazott olasz meringue, amitõl valami hihetetlenül lágy, habos, krémes állagú fagyit kaptunk. De mivel a bodzaszezon (vagy inkább bodzavirág szezon?) kellõs közepén, lassan már a vége felé vagyunk, ezért a bodzavirág  fantasztikus ízét és illatát szerettem volna a hófehér fagyiba csempészni. Sikerült. Ezt már csak azért állítom, mert fagyi ilyen gyorsan még sose fogyott el. A következõ adagok már meg is vannak rendelve.
Két nagyon hasonló kép került fel ehhez a bejegyzéshez. Egyenesen a fagyigépbõl kanalaztam ezt a ...

Folytats a blogon ... vaniliaakonyhaban.blogspot.com/2012/0...

sponsored links

Keres?s