Hétvégi receptajánló!!! Édes-fûszeres csirkeszárnyak sárgabarack csatnival.
sponsored links
A hétvégi ebéd elkészítéséhez szeretnék ötletet adni ezzel a recepttel mindazoknak akik szeretik a gyümölcsös-édes és pikáns ízesítésû húsokat. Mivel éppen érik a sárgabarack, így a lekvárfõzésen és sütemény sütésen kívül pl. édes-csípõs-fûszeres csatnit is fõzhetünk belõle. Most én is így tettem, majd az elkészült sárgabarackos csatnival pácoltam be a csirkeszárnyakat. A húst az elõpárolás után szép pirosra sütöttem. Persze nem csak szép pirosak lettek sütés után a csirkeszárnyak, hanem nagyon finomak, és olyan igazi cuppogós ragacsosak. Igazság szerint ezeket a ragacsos csirkeszárnyakat nem lehet szépen enni, inkább csak két kezünket használva majszolni. Mivel én krumplipürével tálaltam, így azért egy villa elkelt mellé. :)
Hozzávalók a sárgabarackos csatnihoz:
20 dkg sárgabarack
2 ek barna cukor
1 db vöröshagyma
1 tk chilli pasta (v. 1 db chilli )
1 ek gyömbérszirup (v. 2 cm-es gyömbér)
1 ek balzsamecet ...