Hétvégi receptajánló!!! Szûzpecsenye medvehagymás-darált húsos töltelékkel.

2014-04-05

sponsored links




A hétvégére ma egy töltött hústekercset hoztam. Volt egy szép darab szûzpecsenye a hûtõbe, és gondoltam azt fogom megtölteni, és megsütni ebédre. Régebben disznóvágás után mindig kolbászhússal töltöttem meg a szûzpecsenyét, és úgy is nagyon szerettük. A kolbászhús helyett most a fûszeres darált húsra esett a választásom, és mivel még tart a medvehagyma szezon, így természetesen fokhagyma helyett, most azt tettem a töltelékbe. A megtöltött hústekercset végül baconnel borítottam be, majd elõpárolás után szép pirosra sütöttem. A hús sütés közben nem száradt ki, jó szaftos maradt, és a medvehagymás-darált húsos töltelékkel nagyon finom volt. Köretnek én krumplipürét készítettem hozzá, melyet tálaláskor a hús finom szaftjával locsoltam meg. Ízlés szerint természetesen más körettel is kínálhatjuk.







 Hozzávalók:

1 szûzpecsenye
25 dkg sertés darált hús
20 dkg szeletelt bacon
1 kisebb csokor medvehagyma
1 db vöröshagyma
3 ek zsemlemorzsa
1 db tojás (nagy)
õrölt bors
1 mk szerecsendió
3 ek olívaolaj
1 dl fehérbor






A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd egy evõkanál olajon pároljuk világos zsemleszínûre. Ezután hûtsük ki, mielõtt a töltelékhez adnánk.

A darált húst keverjük össze az apróra vágott medvehagymával, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval. Ezután adjuk hozzá a zsemlemorzsát, a kihûtött vöröshagymát, és az egész tojást, majd alaposan dolgozzuk össze a masszát.

A szûzpecsenyét éles késsel középen vágjuk be, majd helyezzünk rá egy fóliát és klopfoljuk ki vékonyra. Ezután a hús mindkét oldalát ízlés szerint szórjuk meg sóval.(klopfolásnál figyeljünk, nehogy túl vékonyra klopfoljuk, és a hús kilyukadjon)

Terítsünk le egy nagyobb darab fóliát, majd helyezzük rá a felszeletelt bacont úgy, hogy a szeletek kicsit fedjék egymást, majd helyezzük rá a kiklopfolt szûzpecsenyét. Ezután tegyük a hús közepére a darált húsos tölteléket, majd szorosan hajtsuk rá az üresen maradt hússzéleket, és a bacont. (kicsit formázzuk meg mielõtt a tepsibe tennénk)

Egy tepsit béleljünk ki sütõpapírral, majd helyezzük bele a hústekercset. Ezután öntsük alá a bort locsoljuk meg a maradék olajjal., és fedjük le alufóliával a tepsit.

Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.

Tálalás elõtt hagyjuk a húst  kicsit hûlni, majd szeleteljük fel, és  ízlés szerinti körettel kínáljuk.


Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2014/04/h...

sponsored links

Keres?s