Hétvégi receptajánló!!! Székelykáposzta gerslivel.

2011-11-19

sponsored links


Ebben a nyirkos hideg idõben, egyre nagyobb szüksége van a szervezetünknek a vitaminokra.  Mivel köztudott, hogy a savanyú káposzta bõvelkedik c-vitaminban, így hétvégére most egy finom  székelykáposztát hoztam. Télen szeretem a káposztás ételeket fõzni, mert nemcsak finomak, de nagy elõnyük még, hogy nagyobb mennyiséget is fõzhetünk belõle. A frissen elkészült étel is finom, de többszöri melegítéssel, még sokkal finomabb. Így aztán én legalább két napra való adagot fõzõk, sõt még néha a fagyasztóba is kerül. A székelykáposztába eddig mindig rizst tettem, most viszont szakítva a hagyományokkal, gersli került bele. Emlékszem még gyerekként, volt idõ amikor bizony a rizshez csak nagyon nehezen lehetett hozzájutni, és az anyukám mindig gerslit tett a káposztába. Nagyon szerettem, de valahogy mint minden régi szokás, lassan ez is feledésbe merült. Mostanában viszont, megint elõszeretettel, veszem elõ a régi recepteket, így jött az ötlet, hogy gersli kerüljön a káposztába. Persze mindenki  ízlésének megfelelõen tehet bele rizst is, de bátran merem ajánlani a gerslivel való elkészítését is.

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/11/h...

sponsored links

Keres?s