Hétvégi receptajánló!!! Székelykáposzta gerslivel.
sponsored links
Ebben a nyirkos hideg idõben, egyre nagyobb szüksége van a szervezetünknek a vitaminokra. Mivel köztudott, hogy a savanyú káposzta bõvelkedik c-vitaminban, így hétvégére most egy finom székelykáposztát hoztam. Télen szeretem a káposztás ételeket fõzni, mert nemcsak finomak, de nagy elõnyük még, hogy nagyobb mennyiséget is fõzhetünk belõle. A frissen elkészült étel is finom, de többszöri melegítéssel, még sokkal finomabb. Így aztán én legalább két napra való adagot fõzõk, sõt még néha a fagyasztóba is kerül. A székelykáposztába eddig mindig rizst tettem, most viszont szakítva a hagyományokkal, gersli került bele. Emlékszem még gyerekként, volt idõ amikor bizony a rizshez csak nagyon nehezen lehetett hozzájutni, és az anyukám mindig gerslit tett a káposztába. Nagyon szerettem, de valahogy mint minden régi szokás, lassan ez is feledésbe merült. Mostanában viszont, megint elõszeretettel, veszem elõ a régi recepteket, így jött az ötlet, hogy gersli kerüljön a káposztába. Persze mindenki ízlésének megfelelõen tehet bele rizst is, de bátran merem ajánlani a gerslivel való elkészítését is.
Hozzávalók: ...