Hétvégi receptajánló!!! Spárgás-halas pite.
sponsored links
Erre a hétvégére megint egy spárgás receptet szeretnék ajánlani. Ez a pite nemcsak melegen, de hidegen is fogyasztható. Melegen fõételként tálalhatjuk, hidegen felszeletelve, bedobozolva, pedig akár a hétvégére betervezett kirándulásra is magunkkal vihetjük. Egyik kedvencem ez a pitetészta, sós pitékhez kiválóan alkalmas. A kukoricaliszt-búzaliszt-olaj keverékébõl, némi szezámmag hozzáadásával, nem csak ízletes, de nagyon omlós tésztát kapunk. Tölteléknek most afrikai harcsafilé, spárga, és tejfölös-tojásos-sajtos szósz került az elõsütött pitetésztára. Természetesen mindenki a saját ízlésének megfelelõ halat választhat, vagy éppen lecserélheti csirkemellre. Vegetáriánusok hús nélkül, zöldségekkel is elkészíthetik.
Tészta hozzávalói:
10 dkg kukoricaliszt
15 dkg búzaliszt
3 ek szezámmag
1 dl Floriol olaj
0,5 dl víz ...