Hétvégi receptajánló!!! Rántott szelet kicsit másképpen.
sponsored links
Hétvégére rántott szeletet terveztem be, már a hét közepén. Emlékszem volt olyan idõszak, amikor rántott hús nélkül nálunk elképzelhetetlen volt a hétvége. Aztán valahogy kigyógyultunk ebbõl az állapotból, és szép lassan, szinte teljesen lekerült az étlapról. Mivel azonban már régen készítettem, így kicsit nosztalgiázva, eldöntöttem hogy a hétvégén megint fõszerepet kap ez a finomság. Egyszerû rántott szeletnek indult, aztán Erika barátnõmmel való esti tracsparti során megemlítettem, mit is készülök fõzni a hétvégén. Erika gyorsan rávágta, akkor Õ is azt készít, mivel az egyik nagy kedvencük a rántott hús. Aztán azt is hozzátette, hogy Õ bizony a hússzeleteket panírozás elõtt, fokhagymával, petrezselyemzölddel, és fûszerekkel összekevert tojásba pácolja be. Így a húst átjárják az ízek, és sokkal finomabb lesz. Megfogadva a tanácsát, én is bepácoltam a hússzeleteket, majd kukoricalisztbe, zsemlemorzsába megforgatva, olajba sütöttem ki. Természetesen a sütõbe is megsüthetõ, de én most a régi, hagyományos módot választottam. A hús sütés után a fûszerezésnek köszönhetõen, valóban nagyon finom, és omlós volt. Köretként sütõben készült, (receptet hamarosan hozom) sült krumplival tálaltam, de rizzsel, krumplipürével, vagy éppen egy finom salátával is megállja a helyét a hétvégi asztalon.
Hozzávalók:
6 szelet karaj
3 db tojás
2-3 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld ...