Hétvégi receptajánló!!! Rántott hús tejfölös-zsemlemorzsás panírban.
sponsored links
A hétvégi receptajánlóban most egy örök kedvencet, vagyis rántott húst szeretnék ajánlani. A rántott hús nálunk jöhet bármikor, akár sertéshúsból, pulykamellbõl, vagy éppen csirkébõl készítem nincs az a mennyiség ami el ne fogyna pillanatok alatt. Sült krumplival pedig egy igazi retro ebéd. Most kicsit a hús panírozásán változtattam, és ettõl még finomabb, omlósabb lett a hússzelet. Ugyanis az elõzõleg besózott, borsozott, hússzeleteket panírozás elõtt tejföllel kentem be, majd kukoricalisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába forgattam bele. Végül bõ olajban sütöttem ki, de a hús egyáltalán nem szívta magába az olajat. Lehet ez a panírozásnak is köszönhetõ, ezt nem tudom, csakis azt hogy ilyen finom rántott húst már régen ettünk. Köretnek a jól bevált receptem alapján sütõben sütött hasábburgonyát készítettem, majd tálaláskor még céklasalátát kínáltam mellé.
Hozzávalók:
6 szelet karaj
3-4 ek tejföl
kukoricaliszt
zsemlemorzsa
2-3 db tojás ...