Hétvégi receptajánló!!! Olaszos sertéshúspogácsa krumplival és káposztasalátával.
sponsored links
Hétvégére megint egy gyorsan elkészíthetõ receptet hoztam, mely nekünk nagyon ízlett. A GoodFood magazin 4. számában jelent meg ez a recept, és amikor átlapozva megláttam, rögtön elhatároztam, hogy ez lesz a hétvégi ebédünk. A húspogácsát, (vagyis fasírtot) eddig is szívesen készítettem, méghozzá a sütõbe sütve, így megkímélve magunkat attól hogy jól teleszívja magát olajjal, és nem utolsó sorban a lakás sem bûzölög még órák múlva is az olajszagtól. (így aztán a recepttõl eltérve, én nem serpenyõbe, hanem sütõbe sütöttem meg a húspogácsákat) A hozzávalókat tekintve is volt némi eltérés az általam eddig készített fasírt, és a receptben szereplõ között, mivel semmiféle áztatott zsemle, vagy kenyérféleség, sõt még tojás sem került bele. Helyette a darált húst zsemlemorzsával, reszelt sajttal, és fûszerekkel gyúrtam össze, majd formáztam pogácsává. Ezután tepsibe, olívaolajjal meglocsolva, sütõbe sütöttem készre. A köretként tálalt, citromos-olívaolajban sütött krumpli, szintén a sütõbe készült. Salátának pedig egy egyszerû, ám nagyon finom káposztasalátát készítettem. Az ebéd elkészítése így nem tartott tovább mint egy bõ óra hossza, és már tálalhattam is.
Hozzávalók a húspogácsához:
50 dkg darált sertéshús
5 dkg zsemlemorzsa
1 citrom reszelt héja ...