Hétvégi receptajánló!!! Medvehagymás-bazsalikomos pestóval töltött csirkemell.
sponsored links
A hétvégi ebéd elkészítésénél megint szerephez jutott a medvehagyma. Nagyon szép, és igen nagy tanyasi csirkemellet sikerült vásárolnom, így mindenképpen szerettem volna megtölteni. Igaz ekkor még kérdéses volt milyen tölteléket készítsek. Mivel volt itthon egy üveg bazsalikomos pesto, így gondoltam teszek hozzá egy kevés medvehagymát, és néhány kanál mascarponét, majd ezzel a krémes-fûszeres töltelékkel töltöm meg a melleket. Régebben készítettem már csirkemellet Corn Flakes (kukoricapelyhes) panírban, akkor nagyon ízlett, így most is abba forgattam bele. Elõször a megtöltött csirkemelleket olívaolajba forgattam meg, hogy rátudjon ragadni a morzsa, majd következett a kukoricapelyhes morzsa. A többi pedig már a sütõ dolga volt, ahol röpke fél óra alatt, szép piros-ropogósra, és szaftosra sült a hús. Köretként szintén a sütõben sütött krumplit kínáltam mellé.
Hozzávalók:
4 db csirkemell
1 üveg bazsalikomos pesto (készen vásárolt)
4-5 levél medvehagyma
15 dkg mascarpone ...