Hétvégi receptajánló!!! Karajcsíkok balzsamecetes-fügés raguval.
sponsored links
A hétvégi receptajánlóval most azoknak szeretnék kedvezni, akik szeretik a hús és gyümölcs, valamint a sós és édes ízek együttesét. Nálunk nagyon kedveltek a gyümölcsös-húsos ételek, így nem is volt kétséges, hogy a Horvátországból hozott, mézédes füge egy húsos ételben fogja bevégezni. Elõször a vékony csíkokra felvágott sertéskarajt lila hagymával, balzsamecettel, mézzel, és fûszerekkel puhára pároltam, majd ezután hozzáadtam a félbevágott fügét. Ekkor már csak néhány percig pároltam nehogy a friss, és érett füge fõzés közben szétessen. Természetesen akinek éppen nincs otthon friss füge, és kedvet kapott ahhoz hogy elkészítse ezt az ételt, az aszalt fügével is elkészítheti. Abban az esetben a feldarabolt, aszalt fügét akkor adjuk hozzá a raguhoz amikor a hús már félpuhára párolódott. Én köretnek rizst készítettem, de ízlés szerint pl. krumplipürével is tálalhatjuk.
Hozzávalók:
50 dkg sertéskaraj
1 nagy lila hagyma
8-10 db füge (v 1 cs aszalt füge)
2 ek balzsamecet ...