Hétvégi receptajánló!!! Grillezett hússzeletek zöldborsós-bulgurral.
sponsored links
Csodálatos napsütés, remek idõ, talán végre ideért az igazi tavasz. Ki szeretne ilyenkor órákat tölteni a konyhába fõzõcskézéssel, mert én bizony nem. Így aztán megint egy olyan hétvégi receptet hoztam, melyet röpke egy óra alatt elkészíthetünk, a végeredmény pedig mint a képen is látszik, magáért beszél. Bevallom a GoodFood magazinban bukkantam rá egy igen tetszetõs, és remek receptre, melyet a "Citromos-kakukkfüves grillezett sertéshús árpagyönggyel" titulussal illettek. Mivel igencsak kedvelem az árpagyöngyöt, rögtön tudtam, ezt a receptet nekem el kell készítenem. Aztán a hozzávalók tanulmányozása során rájöttem, hogy sajnos nekem nincs itthon spenót. Gondoltam ez nem akadály, teszek bele helyette zöldborsót.(végül is, az is olyan szép zöld) Csalódás csak akkor ért amikor szembesültem azzal a ténnyel, hogy elfogyott az árpagyöngy, és üresen kong a polcon a helye. Gondolat azért sem adom fel, és juszt is ennek a receptnek az alapján készítem el a mai ebédet!!!! Végül is így született meg a saját receptem, melybe az árpagyöngy helyett bulgur, a spenót helyett pedig zöldborsó került. Azt nem tudom milyen lehetett az eredeti recept alapján elkészített étel, de azt biztosan állíthatom, hogy az én variációm nagyon-nagyon finom volt.
Hozzávalók 2 személy részére:
6 kisebb szelet hús (sertés, csirke v. pulykamell)
2 ek balzsamecet
2 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
20 dkg bulgur
15 dkg zöldborsó
1 db lilahagyma (kisebb)
1 ek koriander (egész) ...