Hétvégi receptajánló!!! Fokhagymás-szaftos csirkemell.
sponsored links
A szomorkás, hûvösebb napok után végre a hétvégére visszatért az igazi nyári meleg, sok-sok napsütéssel. Kinek is lenne kedve ilyen szép idõben az egész hétvégét a konyhában tölteni, mert nekem bizony nincs. Így aztán egy kb. 30 perc alatt elkészíthetõ ebédet dobtam össze, és hoztam el a hétvégi receptajánlóba. A fûszeres csirkemellet pár perc alatt fehéredésig sütöttem, majd egy kevés borral felöntve, jó szaftosra pároltam. Bor helyett természetesen egy kevéske fizet, vagy éppen zöldségalaplevet is használhatunk, de akkor ajánlanám hogy egy kevés citromlevet is facsarjunk rá, hogy a hús jó omlós legyen. Köretnek én rizst készítettem, de ízlés szerint sült krumplival, vagy egy finom salátával is kínálhatjuk az elkészült szaftos csirkemellet.
Hozzávalók:
1 db csirkemell
4-5 gerezd fokhagyma
só
kakukkfû
rozmaring
õrölt fehér bors
0.5 dl fehérbor
2 ek olívaolaj
A csirkemellet vágjuk fel nagyobb darabokra, majd sózzuk be. A friss fûszernövényeket, és a megtisztított fokhagymát vágjuk fel apróra. (szárított fûszereket is használhatunk, azt majd sütéskor morzsoljuk rá a csirkemellre)
Egy wokban (v. serpenyõben) hevítsük fel az olajat, majd keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pár pillanat múlva, adjuk hozzá az elõzõleg besózott csirkemelldarabokat, majd süssük fehéredésig. (közben többször fordítsuk át a húsdarabokat)
Amikor a hús már kifehéredett, szórjuk meg ízlés szerint a fûszernövényekkel, az õrölt borssal, és keverjük össze. Ezután öntsük fel a borral, és kb. 10 percig pároljuk hogy a szaft besûrûsödjön.
Közben készítsünk ízlés szerint köretet a húshoz. Én rizst készítettem, de pl. krumplit is süthetünk hozzá.
Tálaláskor tegyük a csirkemell darabokat tányérra, majd locsoljuk meg a szafttal. Köretként kínálhatunk mellé rizst, sült krumplit, vagy ízlés szerint salátát.