Hétvégi receptajánló!!! Fehérboros csirkemáj kuszkusszal.

2012-01-14

sponsored links


A hétvégi ebéd elkészítéséhez most egy csirkemájból készült ételt tudok ajánlani. Külenlegessége talán csakis az lehet, hogy most víz helyett, fehérbor hozzáadásával fõztem készre. A receptet még régebben találtam az egyik szakácskönyvemben, melyben kizárólag sörrel, és borral készült receptek szerepelnek. Mivel elõszeretettel fõzök borral, így biztos voltam  benne, hogy ez a recept nemcsak egyszerû, és finom, de kedvemre való is lesz. Nem is tévedtem, mert bizony a bacon, a bor, és a fûszerek, remekül illettek a csirkemájhoz. Sokan tartózkodnak a borral való fõzéstõl az alkoholtartalma miatt, de ez teljesen felesleges, mert  fõzés közben az alkoholtartalom teljesen elpárolog, viszont a bor aromás íze megmarad, és sokkal finomabb lesz az elkészített étel. Köretnek én most kuszkuszt készítettem hozzá, de ez csakis ízlés dolga, mert krumplival, rizzsel, vagy éppen tésztával, éppen ilyen finom, és gyorsan elkészíthetõ ebédet tudunk a hétvégi asztalra varázsolni.

Hozzávalók:

4-5 db csirkemáj
2 dl fehérbor
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
10 dkg bacon
pirospaprika
Erõs Pista(el is hagyható) ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2012/01/h...

sponsored links

Keres?s