Hétvégi receptajánló!!! Vargabéles.
sponsored links
Hétvégére most nem egy fõételt, hanem inkább egy finom, és gyorsan elkészíthetõ süteményt ajánlanék mindenkinek. Egy kiadós leves mellé, mint pl. a tárkonyos krumplileves, egy finom gombaleves, vagy éppen most a medvehagyma szezon kezdetén a húsgombócos medvehagyma leves mellé kitûnõ második fogás lehet ez a sütemény. Kínálhatjuk még egy grill-party lezárásaként desszertnek is. A vargabélest nagyon egyszerû elkészíteni hiszen minden hozzávaló megvásárolható. A külsõ tésztaréteghez használhatunk réteslapot, vagy éppen ízlés szerint leveles tésztát. A töltelékbe szintén készen is megvehetjük a cérnametéltet, így a tésztagyúrásra szánt idõt szintén megspórolhatjuk. Én viszont most a külsõ tésztaréteghez a "tészta varázs" címû könyvbõl készítettem el a "filotésztát" (receptet egy következõ posztban írom le) és a töltelékbe is saját magam gyúrtam gyufatésztát. Így persze kicsit tovább tartott az egész folyamat, és lehet ettõl lett igazán finom a sütemény, de lehet ennek az is az oka, hogy már nagyon régen nem sütöttem vargabélest. Ebben a csodálatosan szép, napsütéses idõben azért én mindenkit arra biztatnék, hogy nyugodtan készítse el ezt a süteményt a boltban megvásárolható tésztákból, és a megspórolt idõt inkább töltse kint a szabadban. Az elkészült sütemény mindenképpen nagyon finom lesz, akár saját magunk készítjük el a tésztákat hozzá, akár boltban vásároljuk meg.
Hozzávalók 30 x 20 cm-es tepsihez:
1 cs réteslap (v. leveles tészta)
15 dkg cérnametélt
5 dkg vaj
40 dkg túró
1 dl tejföl
2 db tojás
3-4 ek kristálycukor
2 cs vaníliáscukor ...